Kruisboog Kopergids

Denk eraan om een kruisboog te krijgen? Lees verder om de binnenkant te krijgen.

Het is een betrouwbare weddenschap dat de kruisboog de afgelopen 20 jaar meer is geavanceerd dan in het verleden 2000. Nieuwe lemmetmaterialen, snaren, bezienswaardigheden, pijlen en voorraadontwerpen hebben moderne kruisbogen gemakkelijker te gebruiken, nauwkeuriger en steeds effectiever op het spel. Desalniettemin blijft de kruisboog een short-range jachtgereedschap met een maximum bereik van 40 meter voor hertenwedstrijd. Wat de moderne kruisboog voor de jager doet, is om een ​​zeer nauwkeurig schot te leveren die op korte afstand wordt geleverd. Jagers die samengestelde bogen gebruiken, kunnen een sneller second shot dan een crossbowman afleveren, en ervaren booggebruikers zullen consequent meer spel inzetten. Crossbows zijn ook lawaaier om te schieten, meer omslachtig te dragen en zullen meestal een boog opwegen. Met deze nadelen, waarom beschouw je een kruisboog?

• Ze zijn historisch jachtgereedschap en hebben het hele spel van de wereld, met inbegrip van de Afrikaanse soorten, genomen.

• De hoge precisie van de kruisboog doet degenen die niets willen toevallen. Bench rest geweer shooters verliefd worden vaak op de mogelijkheid van de kruisboog om na het schot in bijna hetzelfde gat op 40 meter te schieten. (Bij het richten van kruisbogen schiet je maar één pijl op dat moment om je schachten en punten te vernielen.)

• Degenen die door leeftijd, letsel of gebrek aan armsterkte, geen gewone boog kunnen trekken, kunnen nog steeds de opwinding van boogschieten met een kruisboog ervaren. De combinatie van optische bezienswaardigheden en het feit dat de gebruiker niet hoeft te buigen om een ​​boog te trekken maakt het mogelijk om veel boogschutters hun hertenjacht met 10 of zelfs 20 jaar uit te breiden met een kruisboog.

Soorten Crossbows
Net zoals er recurve en samengestelde bogen zijn, zijn er recurve en samengestelde kruisbogen. De recurve is eenvoudiger omdat het de ingewikkelde snaar die nodig is voor de ronde wiel of asymmetrische wiel samengestelde kruisbogen ontbreekt. De samengestelde kruisbogen hebben over het algemeen kortere ledematen, waardoor ze een beetje makkelijker zijn dan recurves om in strakke plaatsen te behandelen. Sommige samengestelde kruisbogen zullen dezelfde gewichtspijlen sneller maken dan sommige herhalingen, hoewel een samengestelde kruisboog de huidige snelheidspatroon onder productiebogen heeft.

Enkele decennia terug hadden bijna alle kruisbogen stalen ledematen. Nu hebben bijna alle bogen veselglas of samengestelde ledematen met ontwerpen, variërend van een lange dunne boog tot dikke vatstaafvormen. Om gewicht te lezen en stress te compenseren, bieden een aantal makers nu armbanden met split-limb composietconstructies. Voorraad is nu verkrijgbaar in gelamineerd hout en samengestelde kunststof materialen versterkt met metallische elementen, wat het meest voorkomende ontwerp is. Deze gegoten voorraden maken een groot assortiment in ontwerpen mogelijk en kunnen snaar- of opwikkelaars opnemen in hun voorraden. De voorraad ondersteunt niet alleen de brandelementen, pijlrail en boog, maar is ook de meest gewichtige component van de kruisboog. Sommige kruisbogen hebben skeletvoorraden om gewicht te verminderen. Over het algemeen, hoe zwaarder de kruisboog, hoe makkelijker het is om precies te schieten, aangezien gewicht de stabiliteit verhoogt gedurende de microseconden waarin de pijl in de geleidingsrail van de kruisboog blijft.

Energiebehoeften
Crossbows worden doorgaans gerangschikt door trekgewichten, die kunnen variëren van 80 tot 200 pond. Deze veel spanning op de touw kan pijlen tot 340 fps leiden. Voor hertengrootte spel wordt een trekgewicht van 150 pond aanbevolen. Buien van dit gewicht zullen een pijl volledig door een hert met een breedteschot schieten. Daarnaast kunnen de meeste redelijk robuuste schutters een handvat met een kruisboog van 150 pond gebruiken met behulp van de voetstroop. Rope cocking aids, verkrijgbaar bij de meeste makers, verminderen het trekgewicht met 50%. Crank cocking aids (hoewel langzamer en omslachtig te gebruiken) vereisen slechts 10-15 pond druk op pik een zwaar-pull-weight kruisboog.

Pijlen en punten
Het selecteren van goed gespleten pijlen van de juiste lengte gecombineerd met een effectief spelmoordpunt is even belangrijk met een kruisboog als bij een boog. De fabrikant zal altijd een reeks aanbevolen pijlen en puntgewichten opgeven. Aluminium-, koolstof- en samengestelde pijlen zijn nu verkrijgbaar met verschillende vaste en mechanische punten. In de regel schieten snellere pijlen beter met mechanische breedkoppen in vergelijking met vaste bladbreedtes. Aluminiumpijlen zullen vaak goed presteren met 125 graden vaste punten, terwijl koolstofassen de voorkeur hebben aan 100 graan of lichterpunten. Richt altijd uw boog met je jachtpijlen en punten. Veldpunten en breedkoppen hebben vaak zeer verschillende vluchtkenmerken, ook al hebben allebei hetzelfde gewicht. Gebruik een kleine rubberen pakking om de bladen van mechanische punten te regelen met de fletching voor de beste resultaten.

Bezienswaardigheden
Crossbows worden meestal verkocht met ijzeren, optische of rode dot bezienswaardigheden. Optische bezienswaardigheden lijken onnodig voor een 40-jarig jachtgereedschap, maar zijn zeer nuttig om precies te compenseren voor de snelle daling van de kruisboogpijl tussen 20 en 40 meter. Het kennen van het exacte bereik van het doel is van groot belang, en een laserafstandmeter is vaak een essentieel element in het maken van een schone dood met een kruisboog.

Bij het aanschaffen van een kruisboog is het verstandig om benodigde accessoires te kopen op hetzelfde moment dat accessoires die vijf jaar zijn gekocht, misschien niet passen bij dit kruisbogen van dit jaar.

 

Armbrust Armex ScorpionDiese Armbrust beeindruckt durch enorme Anpassbarkeit. Durch die Weaverschiene aus Metall oben und aus Kunststoff unten, einer einstellbaren Schulterstütze sowie Ösen zur Riemenbefestigung hinten und vorne lässt sie sich auf unterschiedliche Bedürfnisse anpassen. Das Zubehör besteht aus einem Zielfernrohr 4x32, einem Handgriff, 2 Pfeilen sowie einem abnehmbaren Pfeilköcher für 5 Pfeile.
- Pfeillänge: 50,8 cm (20")
- Zuggewicht: 175 lbs
- Bogenlänge: 27 Zoll
- Gesamtlänge: 805 mm
- Gewicht: 2700 g

Armex Armbrust Jaguar recurve springcamoDie Jaguar recurve verfügt über ein modernes Camo-Design mit robustem Kunststoffschaft. Im Lieferumfang befinden sich ein Schultergurt und ein hochwertiger Kunststoff-Köcher mit 4 Aluminiumpfeilen. Ein verstellbares Leuchtpunktvisier gehört ebenso zur Jaguar recurve Armbrust dazu. Das Zuggewicht beträgt 80 kg (175lbs). Die bequeme Schulterstütze ermöglicht optimalen Halt beim Schießen und hilft das Trefferbild zu verbessern.
- Pfeillänge: 43,18 cm (17")
- Maße Befestigungsschiene: ca. L 14,5 x B 2 cm
- Gewicht: 2,34 kg

Ersatzpfeil Armbrust 37 cmErsatzpfeil aus Leichtmetall mit schraubbarer Metallspitze und Kunststoffbefiederung. Länge 37 cm. Gewicht 22 g. Passend für fast sämtliche Armbrustmodelle (ausser Pistolenarmbrust).

Armbrust Bear Hunter schwarzEinsteigerarmbrust mit gewichtssparendem Skelettschaft und Bogen aus Fiberglas. Körper aus Metall. Pfeilhaltefeder mit automatischer Sicherung. Höhen- und seitenverstellbares Visier. Metallfussstütze zum vereinfachten Spannen.
- Schießt auf ca. 45 m genau
- Pfeillänge: 37 cm (14,6")
- Zugkraft 150 lbs (70 kg)
- Lieferung inklusive 2 Aluminiumpfeile
- Gewicht ca. 2.500 g

Armbrust Light HunterLeichte Armbrust durch Bogen und Körper mit Skelettschaft aus Fiberglas in Tarnfarbe. Automatische Sicherung. Höhen- und seitenverstellbares Visier. Metallfußstütze zum leichteren Spannen.
- schießt auf ca. 35 m genau
- Lieferung inklusive 2 Aluminiumpfeile (37,5 cm)
- Pfeillänge: 37,5 cm (14,8")
- Zuggewicht: 120 lbs (55 kg)

Armbrust Bear Hunter camouflageEinsteigerarmbrust mit gewichtssparendem Skelettschaft und Bogen aus Fiberglas. Körper aus Metall. Pfeilhaltefeder mit automatischer Sicherung. Höhen- und seitenverstellbares Visier. Metallfussstütze zum vereinfachten Spannen.
- Lieferung inklusive 2 Aluminiumpfeile
- Schießt auf ca. 45 m genau
- Pfeillänge: 37,5 cm (14,8")
- Zugkraft: 150 lbs (70 kg)
- Gewicht: ca. 2.500 g

Pistolenarmbrust Power ShooterBogen aus Fiberglas, schwarz lackiertes Metallgehäuse mit schwarzen Kunststoff-Griffschalen, integrierte Spannhilfe und zusätzliche Fußstütze, festes Perlkorn, Kimme höhen- und seitenverstellbar. Lieferung mit 3 Pfeilen.
- Schießt auf ca. 20 m genau
- Pfeillänge: 16 cm (6,3")
- Zuggewicht: ca. 36 kg (80 lbs.)
- Bogenlänge: 435 mm
- Eigengewicht: ca. 750 g

Kinderarmbrust Armex FoxDie Kinderarmbrust Fox von Armex ist zum Spielen und Üben die ideale Alternative zu anderen Armbrüsten. Denn sie schießt mit Gummipfeilen die mit Hilfe eines Saugnapfs an glatten Flächen haften. Die Bogenlänge der Kinderarmbrust beträgt 450 mm. Sie besitzt ein Zuggewicht von 1,5 kg. Im Lieferumfang sind 3 Pfeile enthalten.
- Gesamtlänge: 550 mm
- Gewicht: 360 g